Diamantele nu-și pierd sclipirea nici în criză

Pandemia și implicit amenințarea constantă a unei crize financiare severe ne-au făcut să ne gândim de mai multe ori înainte de a face orice achiziție. Ba mai mult, fenomenul covid-19 i-a redirecționat pe unii dintre noi de la a achiziționa la a investi. În același timp, multe dintre investițiile care păreau sigure până acum și-au schimbat statutul în urma schimbărilor fulger care au avut loc în 2020. Piața imobiliară este imprevizibilă, zona acțiunilor și a obligațiunilor rămâne alunecoasă, iar a ține banii în bancă nu mai reprezintă o alternativă viabilă, pentru că – în unele cazuri – dobânzile ajung pe un teritoriu negativ. „În ce să investesc?” – o întrebare valabilă și în 2021, când tot mai multe persoane își doresc să aibă posibilitatea de a „îngheța” temporar sume mai mici sau mai mari de bani, care să poată fi accesate cât mai facil în zilele negre. Exact această oportunitate uriașă ne-o oferă aurul și diamantele – investițiile preferate ale marilor înstăriți ai lumii. 

 

 

„Încă de la începutul pandemiei, am observat un interes crescut pentru investițiile în aur. Dacă unii rămân la varianta clasică de a achiziționa bijuterii și a le privi ca pe o investiție, și lingourile câștigă din ce în ce mai mult teren. Ne bucurăm că mulți orădeni sunt conștienți de puterea economică a aurului și a pietrelor prețioase, însă recunoaștem că este încă nevoie de educație financiară în acest sens, în special în ceea ce privește diamantele. Periodic, încercăm să stimulăm publicul prin campanii speciale, cu discounturi la bijuteriile cu diamante.” – a împărtășit unul dintre consultanții noștri.  

 

 

Când faceți un cadou cuiva, este foarte important să vă gândiți la durabilitate, la investiția pe care urmează să o realizați. Sunt foarte multe produse care își pierd din valoare odată cu trecerea timpului sau poate chiar de la prima utilizare, în timp ce în cazul aurului și al diamantelor situația stă cu totul altfel. Este vorba despre așa-numitul fenomen store of value. Persoana care primește bijuteria se bucură de latura sa artistică, de frumosul ei, dar în același timp are stocată acolo o valoare care se poate transforma oricând în lichidități. 
 
Extracția diamantelor implică un proces din ce în ce mai dificil și extrem de laborios, iar acest lucru le păstrează în siguranță în zona bunurilor de lux. Majorările de preț se înregistrează de la an la an, iar interesul de a investi în diamante crește și el proporțional. Până și instituțiile și băncile naționale recurg la diamante ca măsură de protecție împotriva volatilității piețelor și a incertitudinilor din mediul financiar. Marele merit al diamantelor este că ele nu depind exclusiv de trendul economic, putând fi tranzacționate oricând și având o valoare constantă la nivel global. 
 
 
 
 
În cazul bijuteriilor cu diamante, aurul devine secundar. Este un metal prețios care fixează și complimentează pietrele prețioase. Aici este vorba deja despre proprietățile și calitatea intrinsecă a diamantelor. Aceste fascinante elemente naturale se găsesc în cantități foarte mici în scoarța terestră, iar exploatarea devine din ce în ce mai complicată. Așadar, diamantele vor rămâne rare și greu accesibile în continuare, iar de aici avem certitudinea că valoarea lor nu poate decât să crească în timp.  
„Sunt spectaculoase, rare și au o strălucire aparte. Însă aș vrea ca publicul să înceapă să vadă dincolo de latura estetică a diamantelor. Pentru că – pe lângă frumusețea lor incontestabilă – aceste pietre sunt cu adevărat prețioase. Iar eu le consider cea mai bună investiție, chiar și pe timp de criză.” – ne-a împărtășit unul dintre managerii Ilex Gold, care deține și un atestat de evaluare a diamantelor, eliberat de prestigioasa școală HRD Antwerp. 
 
Cele mai cunoscute publicații economice ale lumii confirmă părerea specialiștilor noștri. Marii investitori ai lumii susțin că oricine trebuie să aibă în portofoliu aur și pietre prețioase, iar istoria ne arată și ea că vorbim într-adevăr despre o soluție cu riscuri minime, chiar și în cele mai nesigure vremuri. Momentan, diamantele se numără printre activele cu cea mai concentrată valoare din lume, fiind totodată o importantă sursă de lichiditate. În plus, au avantajul de a fi ușor de depozitat și de transportat, datorită greutății scăzute. 
 
 
 
 
Vă invităm să vă bucurați de un portofoliu vast de bijuterii cu diamante și vă reamintim că – în cazul în care decideți să investiți în domeniu - specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu sfaturi avizate și consultanță. Bijuterii spectaculoase sunt gata să vă ofere privilegiul de a avea în același obiect o sursă de frumusețe, dar și o investiție sigură pe termen lung. 
Bijuteriile ILEX GOLD Ai nevoie de ajutor?